Formular de cerere pentru calcularea costului de transport al mărfurilor periculoase ADR.

* - câmp necesar

ADR Transport de mărfuri periculoase

Ați avut nevoie de amoniac, clor, acid cianhidric sau dioxid de sulf pentru producție? Sau poate îngrășământ pentru câmp sau vopsea pentru construcție? Ați comandat motoare sau un lot de baterii pentru mașini? Toate acestea sunt mărfuri periculoase, iar lista este nesfârșită. Doar industria folosește peste 50 de mii de substanțe nocive! Și toate trebuie transportate. Acestea sunt livrate la unități de producție, benzinării, depozite pe calea ferată, transport rutier, transportate cu avioane și nave. Astfel de mărfuri se numesc mărfuri periculoase și sunt clasificate ca ADR.

Mărfurile periculoase (materiale, lichide și gaze), după cum ați înțeles deja, reprezintă un pericol grav pentru viața umană și natura în cazul unui accident sau chiar al unei scurgeri minore a unei substanțe dintr-un rezervor sau container. Există o serie de standarde și cerințe internaționale pentru transportul, încărcarea și descărcarea, depozitarea unor astfel de mărfuri. Respectarea acestora este obligatorie.

TIP DE MARFĂ. Dacă doriți să începeți producția de materiale plastice, atunci poate fi necesar acizii cianhidric sau acrilici. Deschideți o fabrică de detergenți – aveți nevoie de agenți tensioactivi și clor. Ce este acolo! Chiar și alcoolul se încadrează în clasificare. Există nouă clase de mărfuri periculoase.

  1. Explozivi. Acestea sunt muniții, praf de pușcă, explozibili, rachete.
  2. Gaze. Acestea sunt aer, propan, oxigen, butan, azot, clor. Dozatoare de aerosoli și gaze sub presiune.
  3. Lichide inflamabile. Acestea sunt benzina, uleiul, uleiul, kerosenul, alcoolul.
  4. Substanțe combustibile solide. Acestea sunt potasiu, aluminiu, sulf.
  5. Agenți oxidanți. Acestea sunt amoniul, îngrășămintele, peroxizii.
  6. Substanțe toxice. Acestea sunt pesticide, arsen, substanțe infecțioase.
  7. Materiale radioactive. Acestea sunt uraniu, substanțe nucleare, deșeuri radioactive.
  8. Substanțe corozive (caustice). Acestea sunt vopsea, alcalii, mercur, acid.
  9. Diverse substanțe periculoase. Acestea sunt motoare, baterii, generatoare, echipamente de salvare.

TRANSPORT. Ce transport sa aleg? Transportul este selectat în funcție de încărcătură. Mașina trebuie să aibă permise și licențe pentru transportul mărfurilor periculoase, echipată cu mijloace speciale. Înainte de încărcare pe vehicule, sunt instalate semne de avertizare portocalii și marcaje de pericol. Semnele nu sunt îndepărtate până când mașina nu este complet descărcată și curățată. De exemplu, mărfurile din clasa a treia de pericol, cum ar fi alcoolul, acetona, motorina, sunt transportate în rezervoare închise cu răcire. Managerii cu experiență ai companiei noastre de transport vă vor ajuta să alegeți transportul potrivit. Profesionalismul nostru este o garanție a siguranței dumneavoastră.

SIGURANȚĂ ȘI CONFORT. Depozitele subterane trebuie umplute cu benzină? De acord, aceasta nu este o chestiune simplă. De la transport până la descărcare, trebuie respectate reguli stricte pentru a evita problemele. Fiecare transportator angajat în transportul de mărfuri periculoase trebuie să aibă un permis special – un certificat internațional (ADR). Pe parcurs, substanțele periculoase sunt transportate cu o viteză strict verificată, al cărei exces este interzis și periculos. Traseul este stabilit și convenit în prealabil. Descărcarea, de regulă, este mecanizată și are loc departe de orașe și orașe. În zonele populate, personalul special instruit descarcă mărfuri periculoase. Asigurați-vă că consultați compania de transport pentru o licență de transport de mărfuri periculoase. Dacă încredințați problema unor profesioniști, atunci depozitele dvs. de combustibil vor fi pline, iar producția nu va încetini.

DIRECTII. Export și import de mărfuri periculoase în Spania, Anglia, Franța, Belgia, Germania, Danemarca. Ei transportă mărfuri periculoase din țările baltice și scandinave către țările din Europa de Est, inclusiv Bulgaria, România, Ucraina, Rusia. Toate transporturile de mărfuri periculoase se bazează pe convenția internațională CMR/TIR.

DOCUMENTELE. Transferul substanțelor nocive dintr-un loc în altul nu este o sarcină ușoară. Trebuie să întocmiți o mulțime de documente, aceasta este o afacere supărătoare, dar nu există altă cale. Acestea sunt cerințele legii. Mai întâi trebuie să vă familiarizați cu acordul internațional ADR. În primul rând, prezintă clar și clar toate cerințele pentru transportul mărfurilor periculoase. În al doilea rând, ce acte sunt necesare. Veți avea nevoie de: certificate, pașapoarte pentru substanțe cu ștampila „Marfuri periculoase”, permis de poliție, foaie de traseu. Un șofer fără permis special (ADR) nu poate transporta o astfel de încărcătură. Greu, supărător, dar există o veste bună: toate grijile asociate actelor vor fi preluate de firma de transport. Managerii noștri au o vastă experiență în organizarea unor astfel de transporturi. Tot ce aveți nevoie este să depuneți o cerere.

Calculul costurilor