Aflați despre costurile de expediere

* - câmp necesar

Reguli pentru un transport sigur

Prevenirea furtului de mărfuri în cazul transporturilor internaționale de mărfuri. Ce ar trebui să știe și să facă un proprietar de marfă pentru a-și proteja marfa de activități frauduloase.
Transportul internațional de mărfuri este un proces complex care implică zeci de actori diferiți: manageri de expediție și dispeceri ai companiilor de transport, șoferi, expeditori etc. Fiecare dintre ei, având informații despre un transport de marfă valoroasă în pregătire, cunoscând în detaliu ruta de livrare și „mecanismele interne” ale procesului de transport, poate deveni participant la o schemă infracțională al cărei scop final este furtul de marfă.

De asemenea, merită să ne amintim că există escroci profesioniști care folosesc cele mai sofisticate metode pentru a fura marfă în orice etapă a procesului de transport – la încărcare, la ieșirea din depozit sau în tranzit. Este naiv să crezi că, dacă găsești un transportator online sau prin intermediul unui anunț și dai o comandă de transport de marfă, proprietarul mărfii poate aștepta în siguranță ca aceasta să ajungă la destinație.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple și pentru a vă proteja cât mai bine încărcătura de intruși, îi sfătuim cu tărie pe proprietarii de mărfuri să ia următoarele măsuri de precauție.

Sfaturi pentru proprietarii de mărfuri de la transportatori internaționali profesioniști și cu experiență.

1) În etapa de căutare a unui transportator sau a unei companii de transport pe internet sau prin intermediul altor resurse. De unde știți că o companie de transport sau de expediere de marfă reală și de încredere vă oferă servicii, și nu o „companie de fațadă” care vrea să vă ia marfa și să fugă?

Cereți personalului dumneavoastră să verifice cu atenție toate informațiile disponibile despre transportatorul care își oferă serviciile. Efectuați o monitorizare amănunțită pe Google, Yandex, pe site-urile transportatorilor profesioniști, în special pe listele negre ale escrocilor care au „înșelat” anterior alți clienți. Apel către asociația transportatorilor , care este disponibil în fiecare țară, de exemplu AITA, ASMAP, BAMAP, din țara de care aparține întreprinderea de transport. Experiența unei companii de transport sau de expediție, care se poziționează ca un performer de calitate, nu poate fi mai mică de 5-7 ani. În caz contrar, este posibil ca experiența să nu fie suficientă pentru un transport de calitate și sigur.

Vă rugăm să rețineți dacă societatea de transport are un site web activ. Evaluați calitatea și caracterul complet al informațiilor furnizate despre companie: detalii, numere de telefon, numele conducerii, feedback de la clienții anteriori. Nu uitați că crearea unui „site fals” de o pagină și găzduirea gratuită a acestuia nu reprezintă o problemă pentru infractori, aceștia putând avea mai multe astfel de site-uri simultan!

2) În etapa în care se convine asupra transportului de mărfuri.

Solicitați copii ale datelor de înregistrare originale ale companiei de transport cu codul fiscal. Solicitați copii ale carnetului TIR, foilor de parcurs CMR, asigurării CMR valabile un an, fișelor tehnice ale vehiculelor, licenței de transport internațional de mărfuri valabile.

Solicitați o traducere a tuturor documentelor oficiale, în cazul în care societatea este înregistrată în altă țară. Cereți scrisori de recomandare de la alți clienți, asigurându-vă că nu sunt false. Asigurați-vă că firma de transport are o asigurare obligatorie de răspundere civilă a transportatorului sau a expeditorului de mărfuri și furnizați o poliță de asigurare.

Este recomandabil să efectuați apeluri de pe un telefon fix. Nu uitați că un telefon mobil poate fi întotdeauna închis și aruncat.

Numai după ce v-ați luat aceste măsuri de precauție puteți încheia un contract de transport de mărfuri, amintindu-vă să îl dați unui avocat pentru evaluare și să verificați din nou datele și alte detalii ale firmei de transport sau de expediție de la care intenționați să comandați transportul.

3) În timpul fazei de încărcare, înainte ca vehiculul să fie încărcat, camionul este încărcat cu marfă. Expeditorul sau reprezentantul acestuia trebuie să îi furnizeze personal expeditorului detaliile camionului care urmează să fie încărcat: plăcuțele de înmatriculare, copii ale fișelor tehnice ale vehiculului, numele companiei de transport, o copie a permisului de conducere. Nu uitați că autocamionul poate fi înlocuit numai în urma unei confirmări scrise din partea proprietarului autocamionului. Odată ce toate documentele au fost acceptate de către expeditor, este posibil să se dea „permisiunea” ca încărcătura să fie încărcată în camion.

4) În etapa în care transportul este în drum spre destinație.

Solicitați companiei de transport pe care ați contractat-o pentru a vă transporta bunurile de valoare să fie însoțită de un expeditor de mărfuri, care trebuie să fie prezent și să raporteze starea bunurilor în toate etapele călătoriei: încărcare, transbordare la punctul de transfer, reambalare și livrare finală a transportului.

Vă rugăm să rețineți că transportul modern de mărfuri internaționale trebuie să fie echipat cu sisteme de urmărire prin satelit care vă permit să monitorizați mișcarea camionului și starea încărcăturii, 24 de ore pe zi. Dispecerul companiei de expediție poate raporta zilnic locația camionului și a încărcăturii dumneavoastră.

 Recomandări generale pentru prevenirea furtului de mărfuri în transportul internațional.

 • Asigurați-vă că vă asigurați transportul pentru întreaga durată a călătoriei – compania de transport ar trebui să vă poată sfătui în acest sens..
 • Lucrați numai în baza unui contract care să precizeze clar toate responsabilitățile și obligațiile părților. Cereți copii ale tuturor documentelor de transport – documentele vehiculului (copii).
 • Documentele de înregistrare ale organizatorului de transport (copii).
 • Numărul de telefon al biroului și al directorului societății de transport sau de expediere.
 • Asigurarea CMR pentru transport, cu indicarea numărului camionului (poliță)
 • Prima foaie de CORNET TIRA, cu indicarea ștampilelor de asociere și a executorului judecătoresc (copie)
 • Certificat vamal de sigilare a caroseriei, eliberat pentru vehicul.
 • Copii ale pașaportului personal al șoferului care vă va livra transportul.
 • Recomandări (număr de telefon și persoană de contact) din partea altor companii care au fost transportate, către compania de expediție care va transporta mărfurile către dumneavoastră.
 • Atunci când transportați bunuri deosebit de valoroase, asigurați-vă că sunt prezenți paznici înarmați.
 • Nu comandați marfă la un preț scăzut. Ar trebui să existe oferte alternative pentru transport de marfă, de la alte companii de transport, și să se monitorizeze prețurile transportatorilor.
 • Dacă acceptați ceea ce pare a fi o afacere bună la prima vedere, s-ar putea să plătiți prețul unei încărcături valoroase pe care nimeni nu v-o va returna.

O companie profesionistă de expediere a mărfurilor va face totul singură și mult mai competent decât un expeditor de mărfuri.

 Există multe subtilități și nuanțe în transportul internațional de marfă, iar dumneavoastră, ca proprietar de marfă, nu le cunoașteți!

Nu vă asumați riscuri și nu experimentați, valoarea transportului este de 20.000 de dolari. Este mult mai mult decât onorariul de 100 de dolari al expeditorului de mărfuri. Aveți încredere în profesioniști cu experiență pentru a-și face treaba.

Consultați-vă cu profesioniști în domeniul transporturilor internaționale care au o experiență vastă cel puțin 7 ani de experiență pe piața de transport rutier. Nu ezitați să puneți întrebări pe care le considerați prostești, ele sunt foarte relevante pentru siguranța transportului dumneavoastră, deoarece nu cunoașteți multe dintre complexitățile transportului rutier.

Firma care vă asigură transportul de marfă vă va răspunde la toate întrebările și vă va pune întrebări la fel de importante, pentru un transport de calitate.

Calitatea este rezervată doar profesioniștilor.

Calculul costurilor