Pentru a obține un tarif de transport și pentru a rezerva transportul din și spre Transnistria, completați formularul de cerere.

* - câmp necesar

Transport, transport Transnistria

Comandă transport la și de la PMR, livrare mărfuri în Transnistria. Plata este posibilă în ruble PMR.

Transportul de mărfuri în Pridnestrovie, din Pridnestrovie sau în tranzit prin Pridnestrovie ocupă un loc important în circulația internațională a mărfurilor atât între țările CSI: Moldova, Rusia, Ucraina, Belarus etc., cât și către țările UE – se înregistrează o anumită creștere. şi stabilitatea cifrei de afaceri comerciale dintre ei şi Pridnestrovie . În ianuarie-octombrie 2010, volumul exporturilor pridnestroviene s-a ridicat la 324,5 milioane USD; Liderii în rândul mărfurilor transportate sunt produsele metalurgice – 41%, produsele din industria ușoară – 35%, precum și produsele de construcții de mașini și electrice și băuturile alcoolice. Principalii cumpărători de produse din Pridnestrovie sunt în continuare țările CSI, ele asigurând și ponderea predominantă a importurilor către Pridnestrovie – până la 75% din produse.

Cu toate acestea, ar fi greșit să credem că relațiile comerciale ale Pridnestroviei (PMR) și direcțiile de transport de mărfuri se dezvoltă exclusiv cu țările vecine. În ultimul deceniu, a existat o tendință ca mărfurile pridnestroviene să intre pe piața europeană. Deci, dacă în 1996. Rusia, Ucraina și Moldova au reprezentat 72,7% din exporturile regiunii, în 2009 era deja cu un ordin de mărime mai puțin – 57,8%, în timp ce țările non-CSI au reprezentat 42,2% din exporturile pridnestroviene, respectiv (și în 2010 – deja 44,8% ).

Având în vedere transportul în Pridnestrovie, să numim principalele rute.

Transport: Europa-Transnistria PMR

Germania — Tiraspol, Rîbnița, Dubossary
Italia – Tiraspol, Rîbnița, Grigoriopol.
Turcia – Tiraspol, și toate orașele din Transnistria.

Transport de marfă: Rusia-Transnistria.

Moscova-Tiraspol, Rîbnița, Dnestrovsk etc.
Toate orașele Rusiei în orice oraș al Transnistriei.

Livrarea mărfurilor Ucraina – Transnistria.

Kiev-Tiraspol și toate orașele PMR.
Dnepropetrovsk-Tiraspol, toate orașele PMR.
Din toate orașele din Pridnestrovie vom livra mărfuri în Europa, Rusia. Kazahstan. Uzbekistan și altele

Importanța transportului de mărfuri din Pridnestrovie și pentru Republica Pridnestrovie. Cea mai mare parte a mărfurilor transportate din PMR către UE (Italia, Germania etc.) este alcătuită din produse din industria ușoară, ca precum și metalul feros, printre principalii cumpărători dintre care România merită în special evidențiată. O situație similară se dezvoltă și în livrarea de mărfuri în PMR (import), unde ponderea țărilor europene reduce treptat decalajul față de țările CSI. Se stabilesc parteneriate cu întreprinderi germane din industriile ușoare și grele. În total, Pridnestrovie întreține relații comerciale externe cu peste 100 de țări. Este imposibil să nu amintim de potențialul industrial și de transport ridicat al regiunii, care a atins apogeul în anul 2000, când volumul operațiunilor de export-import pe cap de locuitor era de 3 ori mai mare decât în ​​restul Moldovei. Astăzi, importurile de mărfuri depășesc semnificativ exporturile. Ponderea principală a importurilor sunt: ​​resturi feroase, materii prime pentru industria textilă, produse din gaze și petrol, mașini și echipamente, alimente – 75-80%.
Principala problemă a Transnistriei în contextul transportului internațional de mărfurise referă la starea deplorabilă a infrastructurii de transport din regiune. Aceasta se referă în primul rând la calitatea suprafeței rutiere, care nu îndeplinește cerințele internaționale, care implică pierderi directe, atât pentru transportatori din cauza uzurii transportului, cât și pentru regiunea în sine, întrucât tranzitul pe teritoriul PMR este minimizat, iar vehiculele grele cu o sarcină mare pe osie, care efectuează, de exemplu, transportul de mărfuri grele voluminoase, nu face decât să agraveze starea deja proastă a drumurilor. În total, aproximativ 10% din drumurile din Transnistria sunt în stare bună. În același timp, transportul rutier este lider în transportul de mărfuri în regiune – reprezintă până la 65% din transportul de mărfuri. Avantajul transportului rutier este o rețea largă de drumuri, care permite livrarea mărfurilor în orice localitate, iar densitatea drumurilor este comparabilă cu cea din România, Bulgaria, Ucraina – 31 km la 100 km pătrați. Același lucru este valabil și pentru infrastructura feroviară, care necesită electrificare și reînnoire a materialului rulant. În același timp, rețeaua feroviară a Pridnestroviei participă la traficul internațional și la circulația traficului de mărfuri între țările CSI și UE.

Anumite preocupări ale proprietarilor de mărfuri din Europa atunci când livrează mărfuri din sau prin Pridnestroviesunt asociate cu instabilitatea regiunii, numeroase bariere în calea livrării de mărfuri, taxe mari de tranzit și transport care operează în PMR.
De aceea, pentru livrarea mărfurilor din Pridnestrovie, sau în tranzit prin Pridnestrovie către UE, vă recomandăm să contactați compania noastră de expediții din Moldova cu un birou în Pridnestrovie în Tiraspol, care este familiarizată cu transportul. a mărfurilor pe teritoriul PMR de prima mână. În ultimii zece ani, în calea liberei circulații a mărfurilor și serviciilor între Republica Moldova și PMR au apărut multe bariere „politice” exagerate: acestea sunt introducerea unor proceduri vamale speciale la frontiere și instituirea de către Pridnestrovie a o taxă specială, mai întâi la cota de 20%, iar apoi crescută la 100% din costul mărfurilor importate din Moldova; consolidarea măsurilor de control al migrației și introducerea unor taxe de tranzit pentru cetățenii străini care intră pe teritoriul Pridnestroviei, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, o taxă de transport pentru transportatorii neînregistrați pe teritoriul PMR etc. Astfel, din martie 2006, conform acordurilor moldo-ucrainene, vămuirea mărfurilor pridnestroviene are loc în Moldova, transportatorii pridnestrovieni utilizează certificate de origine a mărfurilor eliberate de Serviciul Vamal și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. .

Într-un fel sau altul, compania noastră de expediții este la curent cu toate caracteristicile și nuanțele livrării oricărui tip de mărfuri din Pridnestrovie în toate direcțiile: în Rusia, Ucraina, Moldova, țările CSI, România, UE. Vom efectua transporturi complexe de mărfuri (cu toate serviciile aferente, inclusiv vămuirea) transport rutier sau feroviar din Pridnestrovie: Tiraspol – Chișinău – UE, Ucraina sau orice altă țară. Vom livra marfa către și dinspre orice oraș din Pridnestrovie: Kamenka, Dubossary, Bendery, Grigoriopol etc.

Calculul costurilor